Психологът: Двоен удар срещу страховата невроза- терапия и Демир Бозан

Как да съчетаваме терапията с билките при лечението на страхова невроза. Разговор с Гергана Вълева специалист по консултативна психология.

Гергана Вълева е магистър по консултативна психология, терапевт, аналитик. Всекидневно кабинетът й се препълва от хора, страдащи от чумата, наречена страхова невроза. Вълева твърди, че през последните години неврозите стремително се увеличават , а хората не знаят първопричините за появата им.

Психологът споделя, че ефектът от лечението на страховата невроза може да се постигне по-бързо , ако се комбинира поведенческа терапия с алтернативната медицина.  Вълева посочва, че неврозата е подсъзнателно внушение на неизявени емоции,  и така човек започва да проявява демоничен страх от всичко, което го заобикаля.  Тялото съответно реагира на мисловния процес и не може да контролира вегетативната нервна система. Налице у страдащите са физическите симптоми- задух, буца в гърлото, изпотяване, световъртеж, вцепеняващ страх, изтръпване на крайници, безсъние и т.н.

Ето какво препоръчва терапевтът в интервю за сайта ни като лечение на паник атаки и страхова невроза:

Ани Илиева: – Г-жо Вълева, Вие имате богат опит с депресиите и неврозите. Как си обяснявате зачестяването на страховата невроза у клиентите, които Ви посещават?

Гергана Вълева: – Макар да звучи като клише, стресът, в който се живее днес е една от първите причини, макар да не е най-важната. Отключват се подсъзнателни, скрити модели, които са били потиснати у страдащия до определен момент. След известен период от време, те напират да излязат и така, слабата нервна система ги кръщава страхове или неврози.

Ани Илиева:– Как да разберем, че имаме страхова невроза? В какво се проявява тя?

Гергана Вълева: – Страховата невроза е отражение на нашите мисли, потоци на енергия, които преминават през мозъка. Той генерира мисъл, обикновено тревожна, след което тялото започва да реагира. Точно реакцията на телесно ниво е плашеща за пациентите. Физическите симптоми са сърцебиене, задушаване, невъзможност да се диша спокойно, изпотяване, треперене, изтръпване и т.н. Много хора не са запознати, че медицината не може да контролира паник атаките и неврозите.  Това е така, защото тази част от нервната система се контролира само и единствено ВОЛЕВО, т.е само с воля.

Ани Илиева:– Искате да кажете, че лекарствата не помагат?

Комбинирайте психотерапия с лечебния чай Демир Бозан при страхова невроза.
Комбинирайте психотерапия с лечебния чай Демир Бозан при страхова невроза.

Гергана Вълева:– Не съществува лекарствен , химичен продукт, който да „лекува“ страхова невроза. Всички медикаменти- антидепресанти, транквиланти, психотропни само потискат нивата на стрес. Не лекуват. Единственото, което се случва на пациенти, които пият лекарства е да се залъгват, че „ще им мине“. Това не е така. Изкуственият серотонин в медикаментите никак не помага. След като настъпи лъжовно подобрение , страховата невроза се завръща в пълния си блясък.

Ани Илиева:– Има ли спасение? Как може човек да пребори себе си?

Гергана Вълева: – Ключът към борбата със страховата невроза е вътрешно, дълбоко убеждение, че всичко е контрол на воля и мисъл. Освен, че клиентът абсолютно трябва да е убеден, че всичко е в него, той се налага да комбинира задължителна психотерапия. Психотерапията е поведенческа. Тя третира всички негативни поведенчески модели, които са станали пречка за човешкото възприятие по един, или друг начин.  Освен адекватна и точно премерена психотерапия, аз комбинирам оздравителния процес и с алтернативна медицина.

Ани Илиева:– Какво препоръчвате като алтернативен метод на лечение на страхова невроза?

Гергана Вълева:– Както споменах, задължителна е психотерапията. Освен нея поразяващ ефект има и действието на чая Демир Бозан, който в България се използва при множество заболявания. От състава на Демир Бозан, се повлияват и следните състояния: депресия, наднормено тегло, нервност,паник атаки, страхова невроза,  косопад, грип, диабет, тумори, кожни проблеми, бъбречни кризи, остеопороза, гинекологични неразположения, сърдечни заболявания и много други.

Ани Илиева:– Какво съдържа Демир Бозан?

Гергана Вълева:– Чаят Демир Бозан съдържа едни от най-ефикасните билки, които растат по нашите планини. Тайната билка, която е разковничето в чая е котешката стъпка. Многобройни са нейните качества и лечебни свойства. Самият чай притежава сертификат и патент. 90-те филтърни пакетчета са достатъчни за да се усети ефект от лечението. За най-добри резултати е добре Демир Бозан да се приема 3 пъти на ден, поне 3 месеца. Все пак трябва да се има в предвид, че това не са лекарства и се изисква малко по-дълъг период на приемане.

Ани Илиева:– Искате да кажете, че резултатите при лечение на страхова невроза няма да закъснеят, ако клиентите комбинират психотерапия и Демир Бозан?

Гергана Вълева:– Категорична съм, и в това съм се убедила от ефекта върху клиентите си. Двоен е ударът срещу страховата невроза, ако се прилага точната психотерапия , редом с чая Демир Бозан. Препоръчвам го на всеки, който изпитва панически страх, има невроза, или страда от депресия.

Ани Илиева:– Благодаря Ви за това интервю. Със сигурност хората ще започнат да се обръщат все повече към психотерапията и алтернативната медицина.

Гергана Вълева:– И аз Ви благодаря. Надявам се да съм била полезна. Най-важно е човек да усети потребността от промяна в себе си.

Интервюто проведе: Ани Илиева

Споделете:

One Response to "Психологът: Двоен удар срещу страховата невроза- терапия и Демир Бозан"

Изпратете коментар