Що е то паническо разстройство?

Научете повече за паническото разстройство

Паническо разстройство – това е изключително неприятно заболяване, което не само че трябва

незабавно да бъде лекувано, но ако това не се направи, пациентите рискуват трайно да увредят психиката си и да не могат да водят нормален начин на живот. Ето защо, ако усещате симптоми на паническо разстройство, не се притеснявайте да потърсите помощ от психиатър и то колкото е възможно по-скоро. Не чакайте нещата за се задълбочат, защото лечението ще бъде по-трудно и по-продължително.

Въпреки, че не е установена патогенезата на тези психически разстройства, не може да се каже, че лечението им е невъзможно. Напротив – при своевременна намеса на лекар специалист в областта на паническо разстройство, вие можете да получите ценна помощ и адекватна лекарска грижа.

Пациенти, страдащи от паническо разстройство, които се нуждаят от по-специални грижи и при които има по-голям риск са хора над 65 годишна възраст и бременни.

паническо разстройство
Жената страда от паническо разстройство

Въпреки че това, което чувстват болните от това психическо заболяване е много мъчително, хората около тях трябва да се отнасят с внимание и да ги уверяват непрекъснато, че състоянието им скоро ще се подобри и че от тази болест до сега никой не е умрял. При редовен прием на медикаменти и избягване на стимулиращи напитки и прекалено големи емоции, пациентите могат да водят нормален начин на живот.

Споделете:

Изпратете коментар