Кои са симптомите на паническото разстройство

Ето кои са характерните за паническо разстройство симптоми

Ако се чувствате прекалено напрегнати и заобикалящият ви свят ви се струва твърде враждебен

и страшен, вероятно се питате дали не страдане от психическо разстройство като например страхова невроза. В тази статия ще ви запознаем с някои от паническо разстройство симптоми.

На първо място паническо разстройство симптоми в началото на болестта се изразяват в чести изблици на ярост, стремеж да бъдете забелязани, безсъние и пренапрегнатост.

При задълбочаване на болестта, пациента е склонен към прекалено много размисли за минали събития, нечленоразделна реч, неспособност да се концентрира и нарушена трудоспособност или способност да учи, разсеяност, отнесеност, липса на интерес към заобикалящия го свят, прекалена раздразнителност, отслабване.

При паническо разстройство симптоми в напреднал стадий на болестта говорим за безсъние и накъсан сън, избягване на излизане навън и контакти с хора, тъга, депресия, мисли за самоубийство.

Симптоми на паническо разстройство
Симптоми на паническо разстройство

Страдащите от паническо разстройство рядко посягат на живота си, но ако заболяването не се лекува или не се полагат грижи за болния, не е изключено той да прибегне и до това, в опит да сложи край на живота си.

Ако вие имате  близки, които проявяват тези симптоми е добре да ги убедите да се консултират с лекар психиатър или терапевт, за да бъдат лекувани навреме.

Споделете:

Изпратете коментар