Паническо разстройство и неговото лечение

Ето кое е най-правилното за паническо разстройство лечение

Леченето на паническото разстройство е възможно и вие имате шанс да се чувствате добре и да водите пълноценен начин на живот, без ужасяващи панически атаки, което със сигурност е най-голямото ви желание.

При провеждане на паническо разстройство лечение на първо място ви е нужно да признаете пред себе си, че имате проблем и се нуждаете от лекарска помощ.

Следващият етап е  да се въоръжите с търпение и желание да се справите със страховете си, често като се изправите срещу тях.

Тъй като заболяването е характерно за хора със слаба нервна система, при паническо разстройство лечение е добре те да бъдат предпазвани от шокиращи новини, свързани със смърт, насилие или раздели.

Именно такива новини могат да бъдат основния фактор за отключване на заболяването или да го задълбочат.

При паническо разстройство лечение се цели да се изясни при какви обстоятелства настъпват атаките на паника, колко време траят те и как протичат.

паническо разстройство лечение
Мацката има нужда от лечение на паническо разстройство

По начало паническите атаки продължават около 10 – 20 мин., а в по-сериозни случаи до 60 мин.

 

Болните се чувстват изолирани от това, което им се случва, сякаш гледат отстрани, „като на филм” и губят представа за реалността.

Това е изключително мъчително състояние за тях.

Споделете:

One Response to "Паническо разстройство и неговото лечение"

  1. Специфичните нежелани реакции са различни в зависимост от вида на лечение на депресия, които са предвидени и вашия собствен отговор. Най-честите нежелани реакции, свързани с антидепресанти, включват: Гадене, сухота в устата, диария или запек, проблеми със сексуалното здраве, замаяност, проблеми със съня, сънливост, промени в теглото, тревожност или възбуда.

Изпратете коментар