Може ли да лекуваме страхова невроза с хомеопатия?

Хомеопатичните лекарства се предписват предимно за облекчаване на симптомите,

отколкото за самото състояние, като всеки случай може да бъде коренно различен от този при другите пациенти.

Хроничната страхова невроза може да се повлияе добре от хомеопатично лечение. Но при кратковременните епизоди на преходната страхова невроза по-добре е да използвате традиционните лекарства.

Аконит е хомеопатично лекарство, което е подходящ избор за лечение на страхова невроза, ако тя е провокирана от внезапна уплаха или шок.

Ако сте обладани от тъга, например от загуба на близък човек, благоприятно ще се отрази Игнатия. При случай на сценична треска или други подобни притеснения, Гелсемиум се препоръчва.

Ако страховата невроза е придружена със стомашно разстройство, за нейното лечение хомеопатията ви предлага Гелсемиум.

При лечение на страхова невроза с хомеопатия започнете с 6х потенциал и вземайте по две таблетки на всеки два-четири часа в зависимост от сериозността на заболяването.

След като усетите подобрение, увеличете интервалите между приема на лекарството. При напълно оздравяване прекратете лечението.

Ако използвате хомеопатичното лекарство по-дълго, отколкото е необходимо, то може да предизвика възстановяване на симптомите на страхова невроза.

страхова-невроза-хомеопатия
Ако страховата невроза е придружена със стомашно разстройство, хомеопатията ви предлага Гелсемиум

Друг съвет при лечение на страхова невроза с хомеопатия, а и на други заболявания – запомнете да вземате лекарството с чиста уста, без никаква течност.

Оставете таблетката или гранулите да се разтворят в устата ви, а не да ги погълнете с вода.

След като лекарството се разтвори, не приемайте през устата нищо освен вода през следващите 15 минути.

Споделете:

Изпратете коментар