Как да се избавим от досадните симптоми на страхова невроза?

Симптомите на страхова невроза са доста натрапчиви и обезпокоителни.

Лекарствата, както и билките, всъщност не лекуват самото заболяване, а въздействат на симптомите на страховата невроза.

Благоприятно е влиянието върху страховата невроза на някои хранителни и билкови добавки.

Такива са Инозитола и различните Мултивитаминно-минерални добавки (особено, когато страховата невроза се дължи на дефицит).

Тяхното действие е доказано от медицински изследвания. Те показват значително намаляване на нивото на стреса и симптомите на страховата невроза.

Други клинични изследвания са накрали експертитие да повярват, че Ниацинамида (форма на витамин В3) може да помогне при страхова невроза.

Билките също са една много ценна възможност за преодоляване на симптомите на страховата невроза.

Съществуват няколко билки, които официално се приемат като тонизиращо средство на нервната система. Използват се от години от болните за облекчаване на симптомите на страховата невроза.

билки-страхова-невроза
Билки помагат при страхова невроза

Липсват научни доказателства в подкрепа на ефективността на тези билки, но някои изследвания намекват, че когато се използват в комбинация билките Валериана и Пасифлора, симптомите на страхова невроза се намаляват.

Едно друго изследване загатва, че Пасифлората се оказва по-ефективна за лечение на страхова невроза от антидепресанта Оксазепам (Serax®), обичайно лекарство за страхова невроза.

Освен Валериана и Пасифлората, други тонизиращи нервната система билки са: Кава Кава, Хмел, Превара, Дяволска уста, Полски джоджен, Жълт кантарион и Липа.

Споделете:

Изпратете коментар