Изследванията доказват ефикасността на лечението на страхова невроза с билки

Изследвания в областта на алтернативната медицина разкриват,

че билките за страхова невроза са способни да ви освободят от стреса, напрежението и нежеланите страхове. Отдолу са изброени някои от подходящите за лечение на страхова невроза билки. Те са получили признание през последните десетилетия като ефикасни за лечението на страхова невроза и други подобни заболявания.

  • Пасифлора (Passiflora incarnata) – лек за безсъние. Тя от векове се използва като седативно средство. Освен това, пасифлората може да облекчи “нервни” гастрочревни оплаквания и се вярва, че е способна да намали нервните рикове и да намали високото кръвно налягане.
  • Лавандула (Lavandula augustifolia) – тя е основно тонизиращо средство за нервната система и е широкоизвестна с успокояващото си действие. Лавандулата е едно от най-ефективните за страхова невроза билки и за паническо разстройство.
  • Лимонов балсам (Melissa Officinalis) – използва се за възстановяване на нервната система, успокоява храносмилателния тракт и намалява кръвното налягане.
Билките-страхова-невроза

Билките за страхова невроза са способни да ви освободят от стреса

  • Коча трева (Nepeta Cataria) – има успокояващ ефект, като билката облекчава симптомите на страховата невроза. Кочата трева има остър аромат, който привлича котките.
  • Копър (Foeniculum vulgare) – действа благоприятно при стомашни проблеми и много широко се използва в Италия като ароматна подправка и като лекарство.
  • Кава Кавастраховата невроза се успокоява от тази билка. Може да я намерите във вид на тинктура или капсули. Приготвя се от изсушените корени и коренището (ризома) на храста Кава Кава.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *