Лечението на страховата невроза с билки е ефикасно

Ето кои са подходящите за лечение на страхова невроза билки

Според редица проучвания в областта на алтернативната медицина, стана ясно, че при страхова невроза билки

се препоръчват да се употребяват.

Те са способни да ви освободят от стреса и нежеланите страхове. През последните десетилетия против страхова невроза билки, някои от които повече от ефикасни, са намерили широко приложение за лечението на това и други подобни заболявания.

Подходящите за лечение на страхова невроза билки са:

–          Пасифлора (Passiflora incarnata) – тя действа на централната нервна система. Може да си взаимодейства с други антидепресанти. Поради този факт не трябва да се взема от хора, които приемат тези лекарства, както и от бременни и кърмещи жени.

–          Лавандула (Lavandula augustifolia) – използва се при нервна възбуда, безсъние, сърдечна невроза, мигрена и др.  А в народната медицина се прилага и при стомашно-чревни колики и газове в червата. Под формата на бани лавандулата действува успокояващо. Докато приложено върху кожата етеричното масло има дразнещо действие, което води до зачервяване на кожата и успокояване на  ревматичните и невралгични болки у пациентите.

–          Лимонов балсам (Melissa Officinalis ) – спомага за възстановяване на нервната система при лечение на невралгия и мигренно главоболие, препоръчва се за хора с високо кръвно налягане.

Подходящи за страхова невроза билки са способни да освобождават от стреса. Такива са:

Лавандула
Лавандула – една от подходящите за страхова невроза билки

–          Коча трева (Nepeta Cataria) – има меко успокояващо нервната система действие. Благоприятства преодоляването на чувството на тревожност и безсъние. Оказва облекчаващ и успокоителен ефект върху храносмилателната система.

–          Копър (Foeniculum vulgare) – препоръчва се при леки форми на артериална хипертония, безсъние, метеоризъм, колики в червата и др. Апетита леко се повишава и се подобрява действието на храносмилателната система. Копърът е много полезен със своето антиоксидантно въздействие, особено за хора, които работят в недостатъчно проветриви помещения;

–          Кава Кава – зашеметяващото му действие дава ефект близък до напиването с алкохол. Внимавйти с пиенето на кава-кава, защото може да ослепеете.

Споделете:

Изпратете коментар