Как да облекчим симптомите на страхова невроза?

Основната характеристика на страховата невроза е излишното неконтролируемо безпокойство за обикновени ежедневни неща. Този вид невроза обаче може да предизвика и редица физически симптоми като:

  • Мускулно напрежение;
  • Изпотяване;
  • Гадене;
  • Студени лепкави ръце;
  • Затруднено поглъщане;
  • Стомашно разстройство или диария.
страхова-невроза

Инозитол се използва за облекчаване на симптоми на страховата невроза и на паническо разстройство

Страдащите от страхова невроза обикновено са много раздразнителни и често се оплакват, че са “на ръба”. Друг симптом на страховата невроза е лесната уморяемост и безсънието. Понякога хората си мислят, че имат страхова невроза, а може да се окаже, че страдат от друго състояние, например, от депресия.

Важно е всеки, който се чувства нервен или има някои от споменатите симптоми на страхова невроза, да потърси квалифицирана медицинска помощ.

Природната терапия, включваща употребата на хранителни и билкови добавки, е един от начините за облекчаване на умерено силна форма на страхова невроза.

Няколко са хранителните добавки, които доказано действат на хората, страдащи от страхова невроза.

Инозитол се използва за облекчаване на симптоми на страховата невроза и на паническо разстройство. Изследванията не дават заключителни становища за нейното действие, но клиничните опити съобщават за способността на Инозитола да контролира пристъпите на паника и да облекчава много от симптомите на страховата невроза.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *