Причини за страхова невроза

Кои са причините за появата на страхова невроза?

Химия в мозъка:

Изследвания показват, че нарушаване на баланса на мозъчните невропредаватели (химични пратеници), като серотонин, гама-амино бутирична киселина, епинефрин и норепинефрин, може да допринесат за развитие на страхова невроза.

Аноламии в стресовия хормон кортизол, произвеждан от адреналиновите жлези също може да причини страхова невроза. Повечето лекарства, които се предписват в такива случаи имат за цел да възстановят химичния баланс в мозъка.

Травма: Страховата невроза може да се развие в отговор на преживяно травмиращо събитие катастрофа, развод и др.).Страховата невроза може да се корени в травма от миналото.

След травма, изживяна в ранно детство е възможно детето да развие всепроникващо и трайно чувство за безпомощност и непълноценност, което по-късно да прерасне в страхова невроза или депресия.

Лекарства: Някои лекарства могат да предизвикат симптоми на тревожност и безпокойство, като кофеин, наркотици и някои лекарства (кортизон, преднизон, инхалатори и други медикаменти за респираторни заболявания).

Медицински състояния: Много медицински състояния предизвикват фалшиви симптоми на страхова невроза.

Някои от тях за болести на щитовидната жлеза, диабет, хипогликемия(ниско ниво на кръвна захар), астма, епилепсия, аритмия, мигрена, някои психиатрични болести, като биполярно разстройство и депреси.

страхова невроза - причини
Има няколко основни причини за поява на страхова невроза!

Хранителен дефицит: След провеждане на мъчителни диети или при лошо храносмилане също може да се провокира страхова невроза.

Изчерпани количества от някои минерали като магнезий и цинк се свързват с наличието на тревожност.

Недостиг на витамини особено на B-12 може да се окаже ключов фактор за развитието на страхова невроза.

Споделете:

One Response to "Причини за страхова невроза"

  1. Много внимавайте с наркотиците. При поемане на по силен наркотик може да започнеш да си въобразяваш различни неща, което може да доведе до страхова невроза

Изпратете коментар