Кои са симптомите на паническото разстройство

Ето кои са характерните за паническо разстройство симптоми

Ако се чувствате прекалено напрегнати и заобикалящият ви свят ви се струва твърде враждебен

Симптоми на паническо разстройство

Симптоми на паническо разстройство

и страшен, вероятно се питате дали не страдане от психическо разстройство като например страхова невроза. В тази статия ще ви запознаем с някои от паническо разстройство симптоми.

На първо място паническо разстройство симптоми в началото на болестта се изразяват в чести изблици на ярост, стремеж да бъдете забелязани, безсъние и пренапрегнатост.

При задълбочаване на болестта, пациента е склонен към прекалено много размисли за минали събития, нечленоразделна реч, неспособност да се концентрира и нарушена трудоспособност или способност да учи, разсеяност, отнесеност, липса на интерес към заобикалящия го свят, прекалена раздразнителност, отслабване.

При паническо разстройство симптоми в напреднал стадий на болестта говорим за безсъние и накъсан сън, избягване на излизане навън и контакти с хора, тъга, депресия, мисли за самоубийство.

Страдащите от паническо разстройство рядко посягат на живота си, но ако заболяването не се лекува или не се полагат грижи за болния, не е изключено той да прибегне и до това, в опит да сложи край на живота си. Ако вие имате  близки, които проявяват тези симптоми е добре да ги убедите да се консултират с лекар психиатър или терапевт, за да бъдат лекувани навреме.Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *