Какво знаем за лечението на страхова невроза?

Общо казано страховата невроза се лекува с медикаменти и специфичен вид психотерапия или и двете взети заедно.

Изборът на лечението на страхова невроза зависи от сериозността на проблема и от вас самите.

Но преди да започнете да търсите подходящо за вас лечение, трябва да се уверите в диагнозата. Тук се намесва и вашият лекуващ лекар. Той ще ви прегледа внимателно и ще прецени дали симптомите на страховата невроза са предизвикани от психическо или от физическо естество. Възможно е и физически проблем да доведе до симптоми, аналогични на тези на страховата невроза.

След като се постави диагнозата, тогава се предприема лечение на страховата невроза.

Понякога някои съпътстващи състояния като алкохолизъм или депресия имат много силно влияние върху индивида, затова лечението на страховата невроза трябва да почака докато се контролират другите съпътстващи проблеми.

Ако лекарят ви предпише антидепресанти или друг вид подобни лекарства, информирайте се предварително за страничните им ефекти.

Освен това спазвайте точно предписаната дозировка. Антридепресантитие не действат еднакво на всички хора, затова по време на лечението се наблюдавайте и своевременно съобщавайте на лекуващия ви лекар за възникналите проблеми по време на лечението на страховата невроза.

страхова-невроза
Знаем ли достатъчно за страховата невроза

Много хора казват, че не са могли да се излекуват от страховата невроза или пък, че не са получили адекватни медицински грижи.

Трудно се прави правилният избор на антидепресанти, обикновено лекарите работят на метода на пробите и грешките: опитват с един вид лечение, ако не подейства в рамките на определено време, изписват друго и така докато уцелят подходящото за пациента лечение на страховата му невроза.

Споделете:

Изпратете коментар