Странични ефекти при лечението на страхова невроза

страхова невроза лечение

Някой медикаменти срещу страхова невроза имат странични ефекти

Лечението на страховата невроза с медикаменти има своите недостатъци. Зависимостта, която се развива към някои лекарства като бензодиазепините е потенциално усложнение на лечението. Различни са страничните действия в зависимост от конкретния вид на антидепресанта и от самия пациент. Обичайните странични действия са сънливост, напълняване и сексуални проблеми.
Въпреки че много хора не могат окончателно да се излекуват от страховата невроза и симптомите се връщат от време на време, повечето пациенти получават значително облекчение на симптомите с подходящото лечение.
Може ли да се предотврати страховата невроза?
Страховата невроза не може да се предотврати, но има нещо, което може да направите за да контролирате или отслабите симптомите, а именно:

Спрете или намалете консумацията на продукти, съдържащи кофеин, чай, кола и шоколад!

Преди да започнете прием на билки или лекарства без рецепта, винаги се консултирайте с вашия лекар или фармацевт. Някои билкови лекарства съдържат химически вещества, които увеличават безпокойството!

Ежедневно правете физически упражнения и се хранете здравословно и балансирано!
След силно травмиращо и обезпокоителни събитие потърсете съвет или помощ от специалист!

Заемете се с техники за борба със стреса като йога или медитация!

С помощта на тези препоръки не може да предотвратите страховата невроза, но може да облекчите проявяващите се признаци и да си помогнете сами, а не да разчитате само на лекарствата.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *