Билки срещу страхова невроза?

Как билките лекуват страхова невроза? Изследвания показват,

че билките съдържат натурални вещества, които въздействат на мозъка, сърцето и ума. В традиционната медицина тези вещества са създадени по химически път и участват в състава на лекарствените продукти. Не забравяйте, че 30% от съставките на съвременните лекарства са извлечени от растения и билки.

билки срещу страхова невроза

Вкусен чай срещу страхова невроза

В кои билки действително се съдържат вещества, влияещи на страховата невроза.
Кава кава(полинезийски пипер)
Женшен;
Валериана;
Ашваганда;
Маточина;
Лайка;
Коча трева;
Катушка(?Bugleweed ).
В древността Кава е приемана под формата на напитка приготвяна от корените на растението. Вярвало се е, че кава повдига духа. Според съвременните изследвания кава много бързо и ефективно намалява стреса и безпокойството само след едноседмичен прием. Най-хубавото е, че тя не създава привикване и може да се използва ежедневно.
Женшена се използва за много болести, но най-ефективна е като успокоително средство и срещу страхова невроза. Женшена действа благоприятно в следните насоки:
намалява стреса;
подобрява здравето;
отпуска;
тонизира;
помага за възстановяване на емоционалното равновесие.
Коренът от валериана се използва като успокоително средство от години. Той е с доказано действие и се счита за една от най-добрите билки използвани в медицината. Валепотриати е основната съставка, на която се дължи успокоителния ефект на билката. Валериана намалява стреса, тревожността, възбудата, треперенето и безпокойствата.
Кочата трева е представител на семейство ментови. Кочата трева е известна като средство за подбуждане на ума. По време на човешката история тя е използвана като успокоително средство, а днес срещу страхова невроза. Освен това тя се използва за облекчаване на мигрена.

Един коментар по “Билки срещу страхова невроза?

  1. Много добра комбинация, все пак, преди да посегнем към силните лекарства, нищо не ни пречи да пробваме с природни лекове и да не си тровим организма с химия.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *