Южноамериканска билка за лечение на страхова невроза

Ако се тревожите безпричинно и тези притеснения са упорити и влияят на ежедневието ви,

то е възможно да страдате от страхова невроза. Някои от симптомите на страхова невроза са: безпокойство, напрежение, раздразнителност, нетърпеливост и лоша концентрация. При някои хора се появява и главоболие, болка в челюстта, мускулно напрежение, безсъние, пресъхване на устата, умора, тежест в гърдите, потене и др.

Важно е да бъдете прегледан от лекар и да се установи точната причина за състоянието ви.

Канна-страхова-невроза

Канна има много полезно действие при страхова невроза

Освен това, което ви предлага традиционната медицина за лечение на страхова невроза, има и много природни средства. Едно от тях е билката Канна (Sceletium tortuosum).

Канна има много полезно действие. То включва:

  • Повишава настроението;
  • Зарежда ви с енергия;
  • Намалява безпокойството, стреса и напрежението;
  • Помага и при посттравматичен стрес, социална фобия и раздразнителност.

Канна е била използвана от векове от ловци и овчари за подобряване на настроението и е далеч по-ефикасна от известната в Европа билка Жълт кантарион. Ефектът й се причинява от редица алкалоиди като мезембрин, мезембренол и тортуозамин, които въздействат с мозъчните рецептори за допамин и серотонин.

Канна е растение, което е типично за Южна Америка. От стотици години хотенотите са го използвали за повдигане на настроението и за успокояване. В хода на историята Канна е била приемана от хората по различни начини. Първо са я изяждали или дъвчели, по-късно са я използвали за смъркане, като ефектът е бил еуфория и будност, която обикновено е преминавала в отпускане. Ако се сдъвче в достатъчно количество, канна има ефект на упойка за устната кухина. А чаят от Канна се използвал за лекуване на алкохолизъм.

Това е само един от алтернативните варианти за лечение на страховата невроза. Поинтересувайте се, преди да предприемете лечение на страховата си невроза.

2 коментара по “Южноамериканска билка за лечение на страхова невроза

  1. Здравейте!Интересува ме от къде се купува тази билка ,в България продава ли се(никъде не я срещнах в Интернет),в какви разфасовки , как се приема и каква цена е? Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите!Благодаря!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *