Южноамериканска билка за лечение на страхова невроза

Ако се тревожите безпричинно и тези притеснения са упорити и влияят на ежедневието ви,

то е възможно да страдате от страхова невроза.

Някои от симптомите на страхова невроза са: безпокойство, напрежение, раздразнителност, нетърпеливост и лоша концентрация.

При някои хора се появява и главоболие, болка в челюстта, мускулно напрежение, безсъние, пресъхване на устата, умора, тежест в гърдите, потене и др.

Важно е да бъдете прегледан от лекар и да се установи точната причина за състоянието ви.

Освен това, което ви предлага традиционната медицина за лечение на страхова невроза, има и много природни средства. Едно от тях е билката Канна (Sceletium tortuosum).

Канна има много полезно действие. То включва:

* Повишава настроението;

* Зарежда ви с енергия;

* Намалява безпокойството, стреса и напрежението;

* Помага и при посттравматичен стрес, социална фобия и раздразнителност.

Канна е била използвана от векове от ловци и овчари за подобряване на настроението и е далеч по-ефикасна от известната в Европа билка Жълт кантарион. Ефектът й се причинява от редица алкалоиди като мезембрин, мезембренол и тортуозамин, които въздействат с мозъчните рецептори за допамин и серотонин.

Канна е растение, което е типично за Южна Америка. От стотици години хотенотите са го използвали за повдигане на настроението и за успокояване. В хода на историята Канна е била приемана от хората по различни начини.

Канна-страхова-невроза
Канна има много полезно действие при страхова невроза

Първо са я изяждали или дъвчели, по-късно са я използвали за смъркане, като ефектът е бил еуфория и будност, която обикновено е преминавала в отпускане. Ако се сдъвче в достатъчно количество, канна има ефект на упойка за устната кухина.

А чаят от Канна се използвал за лекуване на алкохолизъм.

Това е само един от алтернативните варианти за лечение на страховата невроза. Поинтересувайте се, преди да предприемете лечение на страховата си невроза.

Споделете:

2 Responses to "Южноамериканска билка за лечение на страхова невроза"

  1. А.Георгиева · Edit

    Здравейте!Интересува ме от къде се купува тази билка ,в България продава ли се(никъде не я срещнах в Интернет),в какви разфасовки , как се приема и каква цена е? Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите!Благодаря!

Изпратете коментар